Het verhaal achter de guru

Ik was een ambitieuze, avontuurlijke vrouw van 27 jaar, met mijn net behaalde social work bachelordiploma op zak en net terug van een backpackreis uit Guatemala, toen ik op 9 september 2010 werd aangereden en 3 maanden niet kon lopen wegens een verbrijzelde knie.

62956_443374732688_7346323_n
9 schroeven en een plaat hielden de boel bij elkaar in mijn linkerbeen.

Na een half jaar was ik nog steeds niet beter, ik liep vast in mijn lichaam en hoofd omdat ik beter MOEST worden, een baan vinden, carrière maken!
Maar ik was moe, depressief, en het revalideren deed pijn, ik liep mank en na een half uur staan was ik bekaf.
Dokters deden allerlei testen en daar kwam steevast uit dat ik kerngezond was. Gewoon verder trainen was het advies. Maar dat ging juist niet. Ik ging steeds verder achteruit, tot ik op een gegeven moment maar 1 uur per dag energie had om iets te doen en nog letterlijk en figuurlijk niet meer op eigen benen kon staan.

Toen ik als hoogopleide jonge vrouw in de bijstand terecht kwam, was het dieptepunt bereikt: Je bent als bijstandtrekker in deze maatschappij niks waard. Mijn zelfwaardering en zin in het leven was beneden het dieptepunt gekelderd: met andere woorden, ik was mentaal en fysiek compleet naar de kl#te.

Ik was de wanhoop nabij, en zocht hulp bij de reguliere gezondheidszorg. Ook daar kreeg ik testen en daar kwam steevast uit: ik ben knettergek (borderline, depressief, dissociaties, suïcidaal, etc) en werd op een wachtlijst gezet….

Na 3 maanden wachten nog steeds geen uitzicht op een behandeling, tot mijn kundalini yogadocente (waar ik al maanden braaf elke week yoga kwam doen) tegen mij zei: waarom probeer je geen yogatherapie?

Ik ging gelijk googlen: dat beviel me wel!

Ik maakte een afspraak met ene ‘guru gian’ het klonk heel mysterieus en mijn eerste afspraak was op een dinsdagmiddag in de yogalifestyle studio in amsterdam, 29 november 2011. Ik overlegde met hem mijn twijfels: ik stond op een wachtlijst voor een GGZ intensieve begeleidingsgroep, 3 dagen intern op een afdeling met persoonlijkheidsstoornissen. Maar mijn intuïtie zei dat ik daar helemaal niet bij paste, ik wil geen label, ik ben niet gek!

22192_10207060429058585_3172224697599233177_n
Een workshop bij Guru Gian is echt een aanrader!

Toen gaf Jasper Kok (want zo mag je hem ook gewoon noemen) mij de keus: met het yogapad kies je voor je eigen kracht, voor het licht, met een GGZ-traject het tegenovergestelde.

Wat is mijn keus? Opeens was het christalclear voor mij: ik  ik ga alles doen wat deze vrolijke man met een baard en tulband mij opdraagt en het gewoon zelf doen.

Na bijna 1,5  jaar thuiszitten en de neerwaartse spiraal te zijn afgegaan, ben ik begonnen met elke dag yoga doen: het begon met simpele kriya’s en mantra’s zingen, en langzaamaan leerde ik steeds meer over mezelf, mijn lichaam, en verkende ik mijn passies: wat wil in nu ECHT met mijn leven?

Ontdekken wat ik ECHT wil met mijn leven
Ontdekken wat ik leuk vond door lekker te gaan schilderen en tekenen.

Heel langzaam aan durfde ik steeds meer te bewegen, werd ik rustiger in mijn hoofd en kreeg ik meer energie, maar vooral meer ZIN om iets te doen, om verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen geluk, en mezelf op de eerste plaats te zetten, ipv de een of ander maatschappelijk correct plaatje na te streven.

Toen maakte ik de beste beslissing ooit: ik stopte met solliciteren.

Maar wat dan wel? Ik besloot om voor mezelf te beginnen.

Hoera, ik heb een onderneming! 

Je kiest je eigen opdrachten, werktijden en  je eigen samenwerkingspartners.

Na 1,5 jaar van vallen, opstaan en weer doorgaan heb ik meer voor mekaar gekregen dan ik ooit had durven dromen!

Een van mijn droombanen die ik voor mezelf heb gecreëerd, is De Gangmakerij, een platform voor mensen die werken vanuit hun passie en geloven in de giveconomy, sociale overwaarde, waarmaken en durftevragen.

Mijn droom was om mensen samen te brengen door middel van talent uit te wisselen...in 2012 een feit!
Mijn droom was om mensen samen te brengen door middel van talent uit te wisselen…in 2012 een feit!

Voor dat soort mensen is nu een nieuwe titel: gangmakers.
Je doet iets omdat je het in de eerste plaats ontzettend leuk vindt om te doen, de sociale winst is een betere wereld  en het ontdekken van je talenten.
Ook heb ik mijzelf leren filmen, ondernemen en yogales geven, elk jaar leer ik weer wat nieuws.
En dat is maar een greep uit mijn activiteiten en ervaringen…2012 was mijn breekjaar.

Ik heb mijzelf gevonden en sta nu met een nieuwe levensvisie in de wereld.

Gelukkig zijn en gezond blijven, is een kwestie van blijven ontwikkelen en jezelf altijd op de eerste plaats zetten. Ik laat mij niet meer van wijs brengen wat maatschappelijk of sociaal gepast is, je eigen pad vinden is zoveel leuker en spannender dan de gebaande paden.

Doe wat past bij jouw essentie, blijf in beweging, leer van je fouten en geniet van elk moment!

En dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want het pad dat ik gekozen heb, blijft een pad van vallen en opstaan. Elke keer kom ik mezelf weer gigantisch tegen en dan weet ik, oh ja, die pijn/blokkade is er nog steeds. Want de afgelopen 5 jaar waren slechts een spiegel voor iets diepers, en heeft mij doen beseffen dat ik zowel het licht als de duisternis mag omarmen en daar niet meer voor weg moet lopen.

En dat heb ik allemaal niet alleen gedaan, Guru Gian was er 1 van, maar ben een aantal coaches, therapeuten en goede vrienden intens dankbaar voor hun steun en wijsheid.

Vanuit die intentie wil ik er dus met Guru aan huis en yogacoaching ook voor jou zijn, en je helpen om je eigen licht te ontdekken en die eerste stappen te nemen, naar een nieuw bewustzijn.