Hoe werkt guruaanhuis

 

‘Guru aan huis’ gebruikt verschillende tools en methodes

Jouw eigen zelfkennis, zelfacceptatie en lef.

Want wij geloven dat je dat allemaal aan in je hebt, en dat je echt en onwijs, gaaf en cool persoon bent. Maar dat je daar even niet bij kan. ‘Guru aan huis’  ziet dat licht, en wijst jou het lichtknopje aan zodat je die zelf aan kan zetten. Samen zetten we die knop in jou om naar ‘extreme awesomeness’ en gaan we ontdekken hoe je die knop zelf kan vinden en bedienen als het nodig is.

De yogische lifestyle

Sinds 2012 heb ik gekozen voor yoga als lifestyle is dat de basis van mijn leven. Ik leef als yogini (vrouwelijke yogi’s) en laat dat samengaan met de lifestyle van de 21e eeuw. Yoga met een iPad. En lifestyle regels lap ik soms aan me laars, en dan zit ik met een wit wijntje een bitterbal op het terras te genieten, want hoe fijn al die kaders ook zijn, uiteindelijk draait het bij mij echt om genieten en je eigen weg volgen.

Regels zijn er om mij te ondersteunen, om mij gezond, in balans, open en gefocust te houden op mijn doelen. Regels kies ik uit en zorgen ervoor dat ik in tijden van nood, stress en disbalans, altijd kan terugvallen en een basis heb. In goede tijden laat ik de teugels vieren, en vanuit blijdschap is een wijntje geen enkel bezwaar. In slechte tijden brengt yoga mij terug naar mijn essentie.

En deze lifestyle betekent uitproberen en steeds alert blijven: welke gewoontes, regels en kaders helpen JOU?

 

Kundalini Yoga as tough by Yogi Bahjan

Sinds 2011 ben ik in contact geraakt met de rijke traditie van Kundalini yoga, en gebruik ik deze vorm om mijzelf gezonder, blijer en succesvoller te maken. Sindsdien heb ik vele lessen, workshops en trainingen gedaan om mijzelf op te leiden in de Kundalini Yoga. Het is een vrij gedisciplineerde yoga-stroming, waarin gebruikt wordt gemaakt van beweging, meditatie, ademhaling, spierspanning en klank. Die combinatie zorgt voor een doeltreffende benadering van lichaam, ziel en geest. In 1 sessie, kan er al een hoop in gang worden gezet.

 

Trauma Sensitive Yoga en yoga voor ‘special needs’

In mijn lessen heb ik veel te maken met mensen die veel hebben meegemaakt op zowel fysiek als mentaal vlak. In 2014 heb ik les gehad van David Emerson, de expert op het gebied van Trauma Sensitive Yoga en sindsdien gebruik ik zijn benadering van yoga bij mensen die speciale aandacht nodig hebben.

Ik ben daarom ook aangesloten bij het network yoga therapy, dat een brug slaat tussen de medische wereld en yoga, om door middel van research en uitwisseling van kennis en ervaring, yoga meer te integreren in de reguliere gezondheidszorg. NYT-logo

Guru aan huis draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders