Dit filmpje is de BESTE metafoor die ik ooit heb gezien.

Ik hou van simpel.

Leven is niet ingewikkeld, deze metafoor gaat over hoe je Een Enigszijn Fijn en Blij Leven kan Leiden.

Zonder teveel gedoe. Gewoon beetje gelukkig zijn met dingen, en alles ok is zoals het is, en je meestroomt met het leven, en je niet continue denkt waarvoor je in godsnaam aan het werk bent, wat het nut ervan is. Beetje simpelweg geluk. Het kan toch? Nou ik durf nu wel te zeggen dat ik best potverdikke gelukkig ben hiero! Zomaar! Een zo’n grijze hollandse plensdag waarin je dus echt niks zinnigs kan doen dan rondjes rijden in je auto met een oude cd op van manu chau (waarom klinken al die liedjes hetzelfde en klinkt het tock lekker??)


Oja voordat ik compleet afdwaal en je nog steeds de focusspanne van een goudvis hebt: je neemt een pot, vult die met pingpongballen. Dat is je basis, dingen die ECHT FOKKING BELANGRIJK ZIJN. als de wereld instort, baan kwijt, weet ik veel, dan heb je dit nog, voor mij zijn dat:
RUST EIGENWAARDE FAMILIE VRIENDEN GEZIN SERVING THE FOKKING PLANET WITH MY WISDOME
zo dat waren ze. Daar komt echt niemand aan.


De kraaltjes passen daar nog makkelijk bij, dat zijn secundaire, inwisselbare dingen:
LEUK HUIS ACHTERTUIN, ZOLDERKAMER, GAVE OPDRACHTEN LIEVE KLANTEN LEKKER ETEN VEEL VRIENDEN FIJNE SEX VRIJEN KNUFFELEN UITGAAN REIZEN SCRABBELEN ETC

Dan het ruis van het leven, zand vind zijn weg overal doorheen. Tja dat is van alles in mijn leven…mijn ruis is vaak mijn eigen negatieve piekergedachtestromen, stress om de opvang en oppaspuzzel, stress om geld, etc.

En als laatste past er dus over die pot met ballen kralen zand dus ook altijd een biertje.
En daar geloof ik ook heilig in. Wat er ook gebeurt, er is altijd tijd voor een kopje thee/biertje.

Dus, zit je ergens mee. Wil je even praten.
Ik heb tijd.
Ik MAAK TIJD POTVERDIKKIE.

DM mij want ik check niet continue alle comments

kusje! Moi